Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - KUR’AN HAYATIMIZIN NERESİNDE
ŞEREF AYER </br>KOVULMADIKÇA </br>SARIYER İFLAH OLMAZ!!!

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

KUR’AN HAYATIMIZIN NERESİNDE

Adem ÖZPOLAT
Hâlbuki Kur’an hayatımızın her alanında söz sahibi olması gereken “ilahi bir inşa projesidir.” Bu manada Kur’an yaşantımızın ihtiyaç sırasında kaçıncı sırada?
17.10.2012 / 00:00


Ashaptan Ebu Derda rivayet ediyor: Peygamber (sav) ile beraberdik, semaya baktı ve şöyle dedi: “ Şuan ilmin insanlardan kaybolma zamanı hatta ilim adına hiçbir şeye güç yetiremeceklerdir.” Ziyad b.Lebid: Bizden ilim nasıl çalınacak? Biz devamlı Kur’an okuyoruz, öğretiyoruz, çocuklarımız ve kadınımızla… Efendimiz (sav) :” Ey Ziyad! Söyle bakalım işte Tevrat Yahudilerin elinde, İncil Hristiyanların elinde onlara bu kitapların faydası varmıdır? (Tirmizi) Kur’an okuyanlarda görülen çarpıklık, tıpkı ehl-i kitapta görünen açmaz gibi, Tevratı okuyanların Tevrat’tan kopuşu… İncili etüd edenlerin ona uzak düşüşü gibi…

Gözleri ve dilleri ile okudukları kitaba akılları ve kalpleri teşvik etmiyorsa sonuç; Vahye yabancılaşmaktır. Muhammed İkbalin dediği gibi; “ Kur’anın manası senin kalbine yeniden nazil olmuyorsa, ne Razinin tefsiri nede Zemahşerinin Keşşafı senin dertlerine çare bulamaz.” Vahiy yaşam biçimine dönüşmüyorsa, hayata rengini vermiyorsa, hayatın merkezinde oturmamışsa anlaşılmıyor demektir. Oysaki kitap anlaşılmak için inmiştir.

Allahın semadan indirdiği vahyi bizler raflara kaldırmış, evimizin duvarını süsleyen bir süs eşyası gibi asmışsak bunu ne ile izah edeceğiz? Hayatın içinde olması gereken Kur’anı hayatın dışına itmişsek, bizlere faydası olur mu dersiniz?

Benim kitabım “Kur’anı Kerimdir” dediğimiz halde, elimiz sadece yakınlarımızdan birinin vefatıyla Kur’ana uzanıyor ve ona “ölülerin üzerine okunan kitap” gözüyle bakıyorsak bu çelişkiyi ne ile açıklayacağız? Arabasında gördüğü çizik karşısında soluğu hemen sanayide alan kişi, bir hastalık karşısında soluğu hastanede alan kişi, aynı endişeyi inanç dünyasındaki çizikler karşısında, hastalık karşısında Kur’ana müracaat ederek göstermiyorsa! Gelin nasıl bir “Din” anlayışına sahip olduğumuzu bir daha gözden geçirelim. Hâlbuki Kur’an hayatımızın her alanında söz sahibi olması gereken “ilahi bir inşa projesidir.” Bu manada Kur’an yaşantımızın ihtiyaç sırasında kaçıncı sırada? Hafızamızda tuttuğumuz ayetler, hayatımıza tutunmuyorsa onun nedenini yaşamımızdaki tutarsızlıklar değilde nedir?

Selam ve Dua ile

 

Yazarın Diğer Yazıları