Uygulamanın ilk aşamasında Sarıyer’de bulunan 50 gönüllü eczane katıldı
03.06.2026 / 11:27
Sarıyer Belediyesi ile İstanbul Eczacılar Odası, doğal yaşamın korunması ve toplum sağlının güçlendirilmesine katkı sağlayacak protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçlar, gönüllü eczanelerde bulunan özel atık kutularında toplanarak çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden güvenli şekilde bertaraf edilecek.
Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Eczacılar Odası, çevrenin korunması ve halk sağlığının desteklenmesi amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu ile İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan tarafından imzalanan protokol kapsamında, vatandaşların evlerinde bulunan son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar, Sarıyer genelindeki gönüllü eczanelerde yer alan özel atık ilaç kutularında toplanacak.
50 GÖNÜLLÜ ECZANE KATKI SUNUYOR
Uygulamanın ilk aşamasında Sarıyer’de bulunan 50 gönüllü eczane katıldı. İlerleyen dönemde hem katılımcı eczane sayısının artırılması hem de uygulamanın daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor. Evsel atıklarla birlikte çöpe atılan ya da lavaboya dökülen ilaçların toprak ve su kaynaklarında kirliliğe yol açabildiğine dikkat çekilen projede, atık ilaçların kontrollü şekilde toplanarak çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi amaçlanıyor.
VATANDAŞLAR BELEDİYENİN RESMİ WEB SİTESİNDEN ECZANEYİ ÖĞRENEBİLECEK
Evinde atık ilaç bulunan vatandaşlar projeye katılan kayıtlı eczanelerden birine giderek, atık ilaçları bırakabilecek. Vatandaşlar projeye kayıtlı eczanelere, Sarıyer Belediyesi resmi web sitesi www.sariyer.bel.tr adresinden ulaşarak, ilaçlarını nereye bırakabileceklerini öğrenebilecek.