23 NİSAN SATRANÇ TURNUVASI’NDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
Sarıyer Belediyesi fuaye alanında iki gün süren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası, kıyasıya mücadelelere sahne olurken kazananlar da belli oldu.
20.04.2026 / 13:07
Sarıyer Belediyesi fuaye alanında iki gün süren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası, kıyasıya mücadelelere sahne olurken kazananlar da belli oldu.
Sarıyer Belediyesi, Zekeriyaköy Spor Kulübü iş birliği ve Türkiye Satranç Federasyonu desteğiyle düzenlenen turnuva, her yaştan sporcunun katılımıyla yoğun ilgi gördü. Beş ayrı kategoride gerçekleştirilen organizasyon, centilmence rekabetin öne çıktığı karşılaşmaların ardından sona erdi. Dereceye giren sporcular ödüllerini Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Turnuva Direktörü İsmail Kırmızı ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Hakan Polat’ın elinden aldı.
“ANLAMLI BİR TURNUVAYA EV SAHİPLİĞİ YAPILDI”
Ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Hakan Polat, “Sarıyer Belediyesi’ne, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlamına uygun bir turnuvaya ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.
Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu adına konuşan Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ise, turnuvanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında düzenlediğimiz ve bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz turnuvamızı beş ayrı kategoride tamamladık. Sarıyer Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak her organizasyona destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Çocuklarımıza sevgi, hoşgörü ve dayanışma duygularını hissettirmek hepimizin sorumluluğu. Her yıl 29 Ekim ve 23 Nisan’da düzenlediğimiz satranç turnuvalarıyla bu anlayışı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı kutluyor, çocuklarını destekleyen velilerimize teşekkür ediyorum.”
HAKEMLERE PLAKET, DERECEYE GİRENLERE MADALYA
Konuşmaların ardından turnuvada görev alan hakemlere Sarıyer Belediyesi adına teşekkür plaketleri takdim edildi. Dereceye giren sporculara madalyaları verildi.