Ben demiştim demek asla istemem ama maalesef yaşanan bu acı olayları daha önce söylemiştim.
18.04.2026 / 13:59
Başarılı iş insanı, siyasetçi ve hukukçu Başar Biberoğlu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan acı okul olayları nedeniyle bir yazı kaleme aldı.
Biberoğlu yazısında şunları kaydetti…
BAŞAR BİBEROĞLU:
Ben demiştim demek asla istemem ama maalesef yaşanan bu acı olayları daha önce söylemiştim.
Türkiye’de başta televizyon dizileri, programlar, sosyal medya ve çocukların çok rahat ulaşabildiği şiddet içerikli oyunlar, diğer içerikler vs.
Ben her zaman eğitim sistemini yakından takip eden bir hukukçuyum.
Aile ile başlayan, okul, çevre ve arkadaşlık şüreçleri ile devam eden çok önemli bir süreçten bahsetmemiz gerekiyor.
Eğitim sistemimizi baştan aşağı değiştirmek zorundayız.
Okul eğitiminde tüm çocuklarımız sınıf öğretmeni ve rehberlik öğretmeninin gözlemi ve bireysel raporlaması ile şekillendirilmelidir.
Hepimizin yarını, geleceği olan çocuklarımızı en verimli ve kalifiyeli bir duruma getirmeliyiz.
Gelişmiş başarılı birçok ülkenin uyguladığı yöntem bizim ülkemizde de geçerli olmalıdır.
Çocuklar 1. sınıftan itibaren gözlemlenmeli her çocuğun yeteneği belirlenerek değerlendirilmelidir.
Örnek verecek olursak; sanatçı, kimyacı, matematikçi, demirci, bilimci, denizci, sağlıkçı vs. gibi..
Bütün okulların liseye kadar meslek okulları olması için radikal bir değişime ihtiyaç duyuyoruz. Üniversite eğitimi de bu mihvalde yapılmalıdır.
Öncelikle “bana dokunmayan yılan bin yaşasın, bu benim başıma gelmez” zihniyetini bırakmamız şart.
Yaşayan her insan altı doldurulur biçimde dünyadaki her iyiliğe ve en kötüsüne adaydır.
Bunları başta tevekkül ve önlemlerle ele almalıyız.
Devlet-Millet dayanışması, eğitim, gözlem, sorumluluk, vatandaşlık görevleri başta olmak üzere, önemler bu sıralama ile masaya yatırılması gerekmektedir.
Tabii bunun en önemli unsuru olan devlet politikası ve hizmet anlayışının sunacağı yeniliklerin, direkt insan odaklı paradikma değişimine vereceği destekten geçiyor olmasıdır.
Yazımı tamamlarken, kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milleti’ne sabır ve başsalığı diliyorum.