13-14- 15 Mayıs’ta Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleşecek programın ilk günü Cihan Demirci’nin çocuklarla yaptığı mizah söyleşisiyle başladı. Programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Demirci, söyleşi sonrasında çocukların merak ettiği soruları da cevaplandırdı.
	Boğaza Karşı Şiirler Okundu
	2016 Sarıyer Edebiyat Günleri programı çerçevesinde; şiirseverler için hazırlanan Şiir Teknesi, Yazar ve oyuncu Orhan Alkaya’nın seslendirdiği şiirler eşliğinde boğazda keyifli saatler yaşandı.
	Türkiye’nin sevdiği sanatçılar, “ Edebiyatın Dizilere Etkileri” ni konuştu
	Bando eşliğinde kıyıya yanaşan Şiir Teknesi yolcuları, Altan Erkekli, Oktay Kaynarca, Orhan Alkaya ve Renan Bilek’in sunduğu “Edebiyatın Dizilere Etkileri” adlı söyleşiyi dinledi. Ardından yazarların stantlarında kitaplarını imzalatıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.
	Başkan Genç, Soma madencilerini andı
	Söyleşinin ardından sahneye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Altan Erkekli, Oktay Kaynarca, Orhan Alkaya ve Renan Bilek’in katılım ödüllerini verirken yaptığı konuşmada 13 Mayıs 2014 yılında kaybettiğimiz 301 madenciyi andı. Vedat Türkali’ye alandan selam ve sevgilerini gönderen Başkan Genç, tüm edebiyatseverlere geldikleri için teşekkür etti.
	
	Genç’ten şiir ağacına Can Yücel dizeleri 
	Haydar Aliyev Parkı’na kurulan Edebiyat Günleri alanında yer alan ve yurttaşların birer küçük şiirle katkıda bulunduğu Şiir Ağacı’na Can Yücel’in “Martılar, denizin sokak çocuklarıdır” dizelerini yazan Başkan Genç, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 
	
	Altan Erkekli, Oktay Kaynarca, Orhan Alkaya ve Renan Bilek gibi ünlü isimlerin televizyon dizileri ve edebiyat hakkında görüşlerini dile getirdiği söyleşinin ardından Şiir Teknesi ile ikinci kez yolculuğa çıkan edebiyatseverler, Taner Cindoruk’un şiirlerini dinledi.
	Etkinlik 3 gün boyunca Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda devam edecek.
	



