Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - ÖNCÜ KADINLARI ANLATAN </br>'BİRDEN BİZE' OYUNU </br>AYAKTA ALKIŞLANDI
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ÖNCÜ KADINLARI ANLATAN
'BİRDEN BİZE' OYUNU
AYAKTA ALKIŞLANDI

ÖNCÜ KADINLARI ANLATAN </br>'BİRDEN BİZE' OYUNU </br>AYAKTA ALKIŞLANDI
Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Birden Bize”, izleyiciyle buluştu.
11.03.2026 / 14:10
Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Birden Bize”, 9 Mart Pazartesi akşamı Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi sahnesinde izleyiciyle buluştu. Sahnedeki Cumhuriyetin kazanımlarıyla ortaya çıkan güçlü kadın hikâyeleri seyircilerde duygu seli yarattı.



Sarıyer Belediye Tiyatrosu, Cumhuriyet’in öncü kadınlarının ilham veren yaşam öykülerini sahneye taşıdı. “Birden Bize” adlı tiyatro oyunu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel prömiyeriyle Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.



Türkiye’nin ilk kadın doktoru Safiye Ali’den ilk kadın mühendis Sabiha Rıfat Gürayman’a, ilk kadın avukat Süreyya Ağaoğlu’ndan ilk kadın kimyager Remziye Hisar’a ve Türk sinemasının öncü isimlerinden Cahide Sonku’ya uzanan hikâyeler, kadınların Cumhuriyet’le birlikte kazandığı hakları ve başarılarını sahneye taşıdı.Cumhuriyet’in kazanımlarıyla kadınların toplumsal hayatta elde ettiği yerin önemini vurgulayan oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.



“HEMİ DUYGULANDIRDI, HEM DÜŞÜNDÜRDÜ”

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ekin Gündü, gösterim sonrasında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bu oyun, yalnızca geçmişi anlatan bir sahneleme değil. Cumhuriyet’in ilk kadınlarının açtığı yolu hatırlamak ve bugüne taşımak için bir teşekkür niteliğinde. Seyircinin bu kadar güçlü bir duyguyla karşılık vermesi bizim için çok değerli.”
Sahneleme; görsel anlatımı, müzikleri ve güçlü oyunculuk performanslarıyla seyirciyi hem düşündüren hem de duygulandıran bir atmosfer yaratan oyun, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.