Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - SARIYER’DE </br>RAMAZAN DENETİMLERİ ARTIRILDI
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

SARIYER’DE
RAMAZAN DENETİMLERİ ARTIRILDI

SARIYER’DE </br>RAMAZAN DENETİMLERİ ARTIRILDI
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki fırın, pastane başta olmak üzere gıda satışı yapılan tüm işyerlerinde hijyen ve fiyat denetimlerini artırdı.
17.02.2026 / 19:40
On bir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki fırın, pastane başta olmak üzere gıda satışı yapılan tüm işyerlerinde hijyen ve fiyat denetimlerini artırdı.



Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde Ramazan ayının vazgeçilmezi pide başta olmak üzere unlu mamullerin üretildiği işletmelerde gramaj, fiyat etiketi başta olmak üzere ürünlerin sağlık koşullarına uygun olup olmadığını kontrol ediyor. Ekipler, iş yerlerinin ruhsat ve faaliyet konularını incelerken, üretim alanlarında da gıda güvenliği denetimi gerçekleştiriyor. Denetimlere ilişkin açıklama yapan Zabıta Komiseri Okan Güney, Ramazan öncesi özellikle gıda güvenliği konusuna ağırlık verdiklerini belirterek Ramazan ayı boyunca denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini ifade etti.



Öncelik Gıda Güvenliği Ve Hijyen

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda denetimlerini artırdıklarını ifade eden Güney, “Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizde öncelikle iş yeri ruhsatı ve faaliyet konusuna uygunluğunu tespit ediyoruz. Daha sonra hijyen koşullarını inceliyor, uyarılarımızı yapıyoruz. Sarıyerli esnafımızı ziyaret ederek, Ramazan hazırlıklarını inceledik. Vatandaşlarımız için fiyat etiketlerini kontrol ediyoruz. Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu tarafından pide fiyat tarifesi bu yıl şu şekilde belirlendi; 250 gram sade pide 25, 350 gram sade pide 35, yumurtalı ve susamlı 350 gram pide 45, 400 gram sade pide 40 ve 1000 gram pidenin fiyatı 100 TL olarak belirlendi. Bunun dışında fahiş fiyat uygulamalarıyla karşılaşan vatandaşlarımızın da bizimle iletişime geçmeleri halinde denetimlerini aralıksız sürdüren ekiplerimiz gerekli incelemeleri başlatacaktır. Denetimleri yaparken amacımız Sarıyerli komşularımızın Ramazan ayını huzurlu ve bereketli geçirmeleridir.” dedi.