Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - SARIYER BELEDİYESİ DAHA NE YAPSIN!
ŞEREF AYER </br>KOVULMADIKÇA </br>SARIYER İFLAH OLMAZ!!!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

SARIYER BELEDİYESİ DAHA NE YAPSIN!

SARIYER BELEDİYESİ DAHA NE YAPSIN!
Sarıyer Belediyesi son zamanlarda basında yer alan olumsuz haberleri yalanlar nitelikte bir basın açıklaması düzenledi...
15.04.2016 / 14:21


Sarıyer Belediyesi son zamanlarda basında yer alan olumsuz haberleri yalanlar nitelikte bir basın açıklaması düzenledi... Sarıyer Belediyesi herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü muhteşem bir çalışmaya imza atıyor. İşte o basın açıklaması ve hayvanlar için yapılan birbirinden değerli projeler... Kısırkaya Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi; öncesinde cevher işletme ocağı olarak kullanılan bir alanda yer almaktadır. Kil ve kum ocağı olarak kullanılan bu işletmeden kalan binalar yönetimimizden önce kısmen dizayn edilmiş ve Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılmıştır.



Yönetimin devralınmasına müteakip söz konusu Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemeler yapılmış ve yapılan tespitler neticesinde buranın, yeterli teknik ve sağlık koşullarında hizmet veremeyeceği belirlenerek düzenlemeye yönelik acil bir proje tasarlanmış ve hayata geçirmek üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır.



Bu merkezde çalışan veteriner hekim sayısı 1’den 5’e çıkarılmış ve yönetim binası ameliyathaneden ayrılarak ayrı bir ünite haline getirilmiştir. Tesiste kediler için özel alan yapılarak kedi ve köpek üniteleri birbirinden ayrılmıştır. Mevcut ünitelere ek olarak; • 16 adet bahçeli tekli kafes (Zemini Topraklı), • 10 adet fayans zeminli ve çift hayvan kapasiteli kafes, • 5 adet postoperatif bölüm, • 7 adet 10’ar hayvan kapasiteli doğal yaşam ünitesi (Toplam 70 Hayvan Kapasiteli Doğal Yaşam Ünitesi) yapılarak kapasite artırımına gidilmiş ve yaşam koşulları iyileştirilmiştir.



İyileştirilen koşullarla birlikte Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde günlük 20 – 25 ameliyat yapılabilir hale gelirken, postoperatif bölüm kapasitesi 10 – 12 hayvana yükseltilmiştir. Yapılan yeni ünitelerle birlikte, tesisin toplam misafir köpek kapasitesi 350’ye, misafir kedi kapasitesi de 50’ye çıkarılarak, toplam misafir hayvan sayısı 400’e yükseltilmiştir. Bu sayede Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde günlük 8 – 10 arası; bakıma muhtaç, hasta, yaralı ve kısırlaştırılacak hayvana hizmet verebilir hale gelinmiştir.



Bununla birlikte Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bazı değişiklikler yapıldıktan sonra 24 Haziran 2004’te yürürlüğe giren, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, tedavisi tamamlanan hayvanlar tekrar alındıkları yerlere bırakılmaktadır.

Ancak gerek duyarlı sivil toplum kuruluşları gerekse ilgili müdürlüğümüzün teklif ve önerileri de dikkate alınarak özellikle de büyük ünitede düzenleme çalışmaları başlatılmış ve hızlı bir şekilde de sürdürülmektedir.



Kalıcı, çağdaş ve kabul edilebilir bir Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi için yeni tesislerin kurulabileceği alanlarla ilgili kent yaşamını da etkilemeyecek yeni yerlerle ilgili seçimler yapmak üzere imar planlarımız üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir.

Belediye yönetimi olarak yaşamın her alanında ki duyarlılığımız sadece Sarıyerli sakinlerimizle sınırlı kalmayıp doğa, bitki, hayvan ve tüm ekolojik sistemi kapsamaktadır. Bu bağlamda en kısa sürede konu ile ilişkili olması itibariyle bu Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’miz de en iyi şekilde hizmet verebilecek düzeye getirilecektir. Bu düzenlemeler mekânsal dizayn ve düzeltmelerle sınırlı olmayıp yeterli sayıda veteriner hekim, bakım – hizmet personeli ve diğer desteklerle sağlanacaktır.