Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - Down Sendromlu Çocuklara Binicilikle Tedavi
ŞEREF AYER </br>KOVULMADIKÇA </br>SARIYER İFLAH OLMAZ!!!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Down Sendromlu Çocuklara Binicilikle Tedavi

Down Sendromlu Çocuklara Binicilikle Tedavi
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyerlilerin “Kaymakam Babası”, “Sarıyer’in Seyyahı” yazdığı ‘Sarıyer’in Tarihi Çeşmeleri’ adlı kitabı ve Sarıyer’e kattığı Kültür Hizmetleri ile “Sarıyer’in Kültür Elçisi” oldu.
25.12.2013 / 11:31


Görevine başladığı günden bu yana başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer halkının gönlünde taht kurdu. Yaptığı hizmetler ve projelerle kaymakamlıkların da bu tür büyük projelerle uğraşabileceğini ortaya koyan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyerlilerin “Kaymakam Babası” Sarıyer’in “Seyyahı” yazdığı ‘Sarıyer’in Tarihi Çeşmeleri’ adlı kitabı ve Sarıyer’e kattığı Kültür Hizmetleri ile “Sarıyer’in Kültür Elçisi” oldu.

Sarıyer halkına yeni iş imkanı ve sosyal değer yaratacak projelere imza atan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman; bal, börek, balıkçılık ve bahçıvanlığın baş harflerinden esinlenerek isimlendirdikleri 4B projesinden sonra büyük bir sosyal projeyle 5.B sini gerçekleştirdi.

Sarıyer halkına gelir kapısı açan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, 4B adını verdiği; balcılık, Sarıyer Böreği, balıkçılık ve bahçıvanlık projelerine bir yenisini daha ekliyor. Kaymakam Karaman, projenin 5. B’si olan binicilikle ilçedeki down sendromlu çocukları terapi edecek yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

İlçedeki balcılığı geliştiren, ev hanımlarına Sarıyer böreğinin yapımına yönelik kurs düzenleyen, balıkçılıkta doğru avlanılmayı sağlamak için bir platform oluşturan ve son olarak ihtiyaç sahiplerine bahçıvanlık eğitimi vererek istihdam edilmesini sağlayan Sarıyer Kaymakamlığı, Gümüşdere’de tahsis ettikleri bölgede down sendromlu çocuklara yönelik bir binicilik tesisi açıyor. ‘Hipoterapi’ adı verilen binicilikle terapiye büyük önem verdiklerini belirten Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İSMEK’le geliştirdikleri proje ile de ilçedeki 2 bin 500 öğrenciyi otellerde istihdam etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sarıyer’de görev aldığı 4 yıl içerisinde Göçmen Kuşların Gözlem Evi Projesi’nden, Okullarda Hijyen Olarak Sabun Dağıtımı Projesi’ne kadar birçok proje gerçekleştiren Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “Sarıyerli kadınlarımıza Sarıyer böreğinin pişirilmesini öğrettik. İlçede balcılığı inkişaf ettirdik. Sarıyer’deki, özellikle Rumeli Kavağı’ndaki balıkçılığı, İstanbul Kalkınma Ajansı’yla beraber bir platform halinde değerlendirdik. İhtiyaç sahiplerine yönelik meslek edindirme kursları oluşturduk. Bahçıvanlık kursu açtık; 70 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu kurslarda eğitim vererek, Sarıyer’deki modern sitelerde istihdam ettik. Ayrıca bu vatandaşlarımıza İŞ-KUR’dan maaş başladık. Telli Baba’yı vatandaşlarımızın öğrenmesi adına bir kitap hazırladık. Avrupa Birliği masamız aracılığıyla Avrupa Birliği Bakanlığı ile ortaklaşa projeler geliştirdik. Roman vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme kursları hazırladık.” dedi.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İSMEK ile beraber 2 bin 500 öğrenciye ‘otel hostesliği’ kursu açıyor.

“Sen Yeter ki İste” eğitim projesi ve “Hipoterapi - Engelli çocuklara rehabilitasyon” programlarıyla çok önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını anlatan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “Eğitim porjesi olan ‘Sen Yeter ki İste’ projemizle, ilçede üniversiteye hazırlık çağında olan ancak dershaneye gidecek durumu olmayan 120 öğrencimize kurs açıyoruz. İşbirliği yaptığımız okullar aracılığıyla bu kursu öğrencilerimize vereceğiz. Şuan üzerinde çalıştığımız binicilik projemiz var. Down sendromlu çocuklara binicilikle ilgili rehabilitasyon çalışması ‘hipoterapi’yi

hazırlıyoruz. Gümüşdere’de bir yer tahsis ettik. Burada bulunan gölün çevresinde bir tesis kuruyoruz. İlerleyen günlerde engelli çocuklarımız burada at binerek rehabilitasyon programı uygulayabilecekler.” diye konuştu.

İşsizliğin önlenmesi için de projeler üreten Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İSMEK ile beraber 2 bin 500 öğrenciye ‘otel hostesliği’ kursu açıyor. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “İlçemizde Turizm Meslek Lisesi açtık, Turizm Derneği kurduk. Sarıyer’e büyük hizmetler sağlayacağını düşündüğüm bu derneğin ofisini de ayarladık. Bu projemizle ilçemizde sayısı artan otellerimize personel yetiştirmeyi ve istihdam etmeyi planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi. 4 yıldır Sarıyer Kaymakamlığı görevini yürüten Ömer Karaman, ilçede unutulmuş Osmanlı çeşmelerini gün yüzüne çıkararak ‘Sarıyer’in Tarihi Çeşmeleri’ adlı bir kitapta topladı.