Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - SARIYER HERŞEYDEN ÖNCE GELİR
ŞEREF AYER </br>KOVULMADIKÇA </br>SARIYER İFLAH OLMAZ!!!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

SARIYER HERŞEYDEN ÖNCE GELİR

SARIYER HERŞEYDEN ÖNCE GELİR
AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Salih Güzel, Sarıyerli Basın mensupları ile buluşmasında, Sarıyer’in geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu…
07.11.2013 / 23:10


AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Salih Güzel, Sarıyerli Basın mensupları ile buluşmasında, Sarıyer’in geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu…

"Hepimiz farklı yerlerden gelip bu güzel beldenin güzelliklerini yaşıyoruz. Ben ve ailem de Sivas’tan geldik, eşim ise Karadenizli. Tüm bu alt kimlik ve aidiyet duygularımı yitirmememe rağmen bir üst kimlik olarak tam bir Sarıyer Milliyetçisiyim.” -Salih Güzel-

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Salih Güzel, Sarıyerli Basın mensupları ile buluştu. Emirgan Korusu Sarı Köşkte, samimi bir sohbet ortamındaki kahvaltıda Sarıyerli gazetecilerle biraraya gelen Salih Güzel, samimi açıklamalarda bulundu.

“Siyaset ben değil, biz hırsıyla yapılmalı”

Siyaseti, bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü ifade eden AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Salih Güzel, siyasetin iddialı olmayı gerektirdiğini iddia ederken, “Siyaset ben değil, biz hırsıyla yapılmalıdır” dedi. Siyasetin kendince olmazsa olmazlarını sıralayan Salih Güzel, “Hedefi olmalı, dinamik ve statikleri iyi belirlenmeli, bir hafızaya ve vicdana sahip olmalı, kendin için değil başkalarıiçin yapılmalı, empati yapılmalı, kişilere veya kurumlara özel değil, herkesin başkanı olunmalıdır” dedi.

“Yaşam dostu çevreci bir Sarıyer”

Daha sonra Sarıyer’e dair projelerine değinen Salih Güzel, “Sarıyer’i yaşam dostu çevreci bir ilçe haline getireceğiz” dedi. Bugüne dek Sarıyer’in olmazsa olmazı olan konularla ilgili birçok proje yapıldığını fakat hiçbirinin hayata geçirilmediğinin altını çizen Güzel, öncelikli hedeflerinin bu projeleri tamamlamak olduğunu söyledi. Güzel sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sarıyer’de 9 üniversite var. Bir kere bu gençliğin dinamizminden istifade etmemiz gerekir. Bu gençler ve Sarıyerli gençlerin de spora olan düşkünlüğü meşhurdur. Gençlerin sporun her alanında çalışmalar yapabilecekleri fiziki şartları hazırlamanın yanı sıra, kürekçilik, yelkencilik gibi çok özel projelerimiz var. Örneğin Kilyos, Kısırkaya, Gümüşdere sahilleri Türkiye’nin Çeşme ve Gökçeada gibi en fazla rüzgar alan yerlerinden. Yelkencilik ve rüzgar sörfü için ideal. Kürekçilik yapılabilecek Büyükdere, Tarabya, İstinye koylarımız var. Bunları değerlendirmeliyiz. Dalgıçlık ve sualtı sporlarıyla ilgili projelerimiz var. Tam bir doğa ve çevre kenti olan Sarıyer’in bu özellikleri ön plana çıkartacak, doğayla içiçe bir yaşamın temellerini atacağız. Mesela hafta sonları Belgrad ormanlarına gezi ve spor turlarımız olacak. Gümüşdere vs köylerimizdeki doğal üretim yapan çiftçimize ürün yetiştirmek ve satışı konularında destek ve pazarlama imkanları sunacağız. Ayrıca Denizlerimi temiz tutmayla kampanya ve çalışmalarla hem toplumda deniz bilinci oluşturacak, hem de deniz temizleme ekibi kurarak denizlerimize gereken hassasiyeti vereceğiz.

İbrahim Balcı gibi, Sarıyer’e malolmuş değerlerin, Sarıyerli gençlerle kültürel sohbetler yapabilecekleri Kültür Sanat Vapurlarımız olacak. Bu vapurlar kültür turizmimize de katkıda bulunacak.

“Sarıyer’e kim hizmet etmişse başımızın tacıdır”

Göreve geldiğimiz takdirde mevcut belediyenin bu güne dek yaptığı işlere teşekkür edecek ve yarım kalan işlerini tamamlayacağız. 2012’de tamamlanacağı sözü verilip de sadece hafriyatı yapılan Belediye Hizmet Binası da bunlardan biri. Belediye birimleri buraya taşındıktan sonra şimdiki hizmet binalarını plan ve program dahilinde STK’lar ve Yerel Gazetelerin hizmetine vereceğiz. Partizanca bir yaklaşım içinde olmayıp, Ali Sandıkçı’dan Sedat Özsoy’a, Yusuf Tülün’den İhsan Yalçın ve Şükrü Genç’e kadar, bugüne dek Sarıyer’e kim ne hizmet etmişse resimlerini asacağız. Amacımız Sarıyer’i yöneteniyle, hizmetiyle ve tüm değerleriyle kurumsal bir yapı haline büründürüp, marka haline getirmek.

“Yerel Gazeteler en önemli STK kuruluşlarıdır”

Yerel Gazeteler bence en önemli STK’lardandır. Vatandaşın sesi, gözü kulağı olmak amacıyla yayın yapan, haksızlık karşısında gözünü budaktan esirgemeyen bir anlamda kamu görevi yapan gazetelerle birlikte hareket edeceğiz. Adımlar atarken projelerde STK’lar gibi sizlerin de birikiminize başvuracak, görüşlerinizi dikkate alacağız.”Salih Güzel,

Salih Güzel’in açıkladığı diğer projelerin başlıkları şu şekilde oluştu:

Teleferik, seyir terasları, trafik eğitim pistleri, kreş şeklinde çalışacak çocuk bahçeleri, mikro kredi imkanları ile ev hanımlarına ekonomiye katkı imkanı, balıkçı barınakları, limanlar ve liman kafeler, yaban hayatını koruma projeleri ve yerli ürünlerin üretimine katkı olanakları.

“Vatandaşın ümitleri siyasi malzeme olarak kullanılmasın”

Sarıyerli Gazeteci Yazar Mustafa Balcı’nın “Sarıyer Belediye Başkanı oldunuz. İlk icraatınız ne olur” sorusunu hiç düşünmeden cevaplayan  “Sarıyer’in en büyük problemlerinden biri de mülkiyet problemi. Bugüne dek maalesef vatandaşın bu ümitleri, siyasi malzeme olarak kullanılarak, sömürüldü. Ben bir kere buna sonuna kadar karşıyım. Yani Tapu meselesi üzerinden siyasi propaganda yapmayacağım. Ama bu meseleyi çözmenin boynumuzun borcu olduğunun da idrakındayım. Bu yüzden de Rabbim bu görevi bana nasip ederse, Belediye Başkanı olur olmaz Ankara’ya gideceğim. Gerekirse orada yatacağım ve meselenin çözümüne dair somut adımlar atılmadan dönmeyeceğim.

“Kültür Sanat ve Spor, siyasetten arınmalı”

Toplantıya katılan diğer bir Gazeteci - Yazar Tuncay Dağlı’nın “Kültür-Sanat etkinliklerinin siyasi bir etkinlik haline gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi” üzerine açıklamalarda bulunan Güzel şu şekilde konuştu:

“Kültür, sanat ve spor, hak ettiği şekilde evrensel görünümüne kavuşturulmalı. Belediyelerin bunu zaten yapması gereken bir faaliyet olarak değil de siyasi argüman olarak kullanmaya kalkması, vatandaş üzerinde siyasi bir algı oluşmasına neden olmakta. Böylelikle değil her kesimden sanatsever, o partinin üyelerinin bile, sanat olmaktan çıkıp zaruret gibi gördükleri sanatsal faaliyetlere ilgisi azalmakta. Salonlarda göstermelik insanlar, birim müdürleri ve kendi çalışanları yer almakta, hatta buna rağmen yine de boş salon ve koltuklara hitap edilmekte. Bunu aşmak için belediyenin değil, vatandaşın katkı ve katımını sağlayan etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu konuda da en büyük çözüm ortağımız siz basın mensuplarımız olacaksınız. Sanatı sanat için, sporu spor için yapacağız ve siyasetten arındıracağız, bunu da vatandaşa sizlerin aracılığıyla anlatacağız.”

Deniz merakından, fotoğrafçılığa kadar birçok hobisi olduğunu söyleyen Güzel, yüzlerce şiir yazdığını fakat kendisi beğenmediği için hiçbir yerde yayınlamadığını belirttiği sohbetini şu cümle ile tamamladı:

“Hepimiz farklı yerlerden gelip bu güzel beldenin güzelliklerini yaşıyoruz. Ben ve ailem de Sivas’tan geldik, eşim ise Karadenizli. Tüm bu alt kimlik ve aidiyet duygularımı yitirmememe rağmen bir üst kimlik olarak tam bir Sarıyer Milliyetçisiyim.”