Sarıyer Yenigün, Sarıyer'in Gerçek Tarafsız Gazetesi - Rumeli Feneri balıkçılarından basın açıklaması
Ali Rıza Zaman ile Sarıyer’i Konuştuk
Muhtar Sinan Yüksel: Halkın Sabrı Kalmadı
Göçük Altında Kalan İşçi Kurtarıldı

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rumeli Feneri balıkçılarından basın açıklaması

AK Parti’nin Zeytinburnu Kazlıçeşme’de yaptığı mitinge 5’er bin lira para alarak tekneleriyle katıldılar şeklinde haberler yayınlayan bir medya kuruluşu Rumelifeneri Köyü balıkçılarını hem çok üzdü hem de çok öfkelendirdi.
22.06.2013 / 23:07

Bir grup balıkçı, Rumelifeneri Köyü balıkçı barınağında bir basın açıklaması yaparak “Biz Rumelifeneri Köyü balıkçılarıyız ‘Milli İradeye saygı mitingi’ne hiçbir karşılık beklemeden, barışın ve huzurun yanında olmak için gittik” diyerek Ak Parti'nin Zeytinburnu Kazlıçeşme'de yaptığı mitinge 5 er bin lira para alarak tekneleriyle katıldılar şeklinde ki haberler yayınlayan medya kuruluşunu kınadılar.

“HUZUR BOZMAK İSTEYENLER ASLA BAŞARILI OLAMAZ”

Basın toplantısı Bir balıkçı teknesinde düzenlendi menfaat ve çıkar karşılığı mitinge gittiklerini ileri sürerek haber yayınlayan basın kuruluşuna tepkilerini dile getiren Rumelifeneri Köyü balıkçıları, yalan haber yayınlayarak, Sarıyerli balıkçıların arasına nifak sokup, huzur bozmak isteyenlerin asla başarılı olamayacağını söylediler.

Açıklamada Rumelifeneri Köyü balıkçılarından biri şunları söyledi: “Biz balıkçılar olarak her zaman barışın ve huzurun yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Son zamanlarda ülke genelinde yapılan eylemler nedeniyle Başbakanımız tarafından gerçekleştirilen Milli İradeye Saygı Mitingi’ne de teknelerimizi süsleyerek, her duyarlı vatandaş gibi canı gönülden destek vermek için gittik. Biz balıkçılar olarak vatanımız ve milletimiz uğruna her türlü desteğe varız, ve bu desteğimizi hiç bir karşılık beklemeden veririz. Bu nedenle yalan ve uydurma haber yayınlayan bizlerin menfaat karşılığı mitinge katıldığımızı ileri süren, basın kuruluşundan özür bekliyoruz.” diyerek tüm arkadaşları adına tepkilerini dile getirdi.

Basın toplantısına katılan bazı balıkçılar da "Kazlıçeşme mitingine ailelerimizle giderken, kıyıda bulunan bazı ahlaksız kişiler, pantolonlarını indirip, bizlere cinsel organlarını gösterdi bu kişileri de kınıyoruz" diyerek öfke ve tepkilerini ifade ettiler.

YORUMLAR
kavaklı:
""
25.06.2013 / 11:26
Mustafa Aydın:
"AK Parti, istanbul su ürünleri kooperatifine mazot parası verdi, balıkçıların çoğu bu parayı bilmiyor"
insanlarımız saf ve iyi niyetli. malesef Sarıyerde balıkçılar olayı çok doğru bılmıyor. çünkü onlar temiz insanlar ama malesef para olayı doğru. bu olayı en ıyı istanbul su ürünleri kooperatifi biliyor. akparti il bşkanlığı kooperatife ciddi bi mazot parası ödedi ama ordanda kimi balıkçılara farklı miktarda paralar verildi. sadece sarıyer değil bir çok ilçede bu para olayı dağıtımı yaşandıı.örneğin üsküdardan kazlıçeşmeye 4 kez insan taşıyan büyük bi tekne sahibine 20 milyar lira ödedndi. bunlar net şeyler. ortada dönenen paralar çok fazla. ama dediğim gibi sarıyerdeki balıkçılarımızın çoğu para almadı, basit miktarda mazot parası aldılar sadece. ama sadece bir iki kişi iyi paralar aldı, diğerleri sembolık aldılar. yani bu olay doğru bir olay, çoğunluk bu durumu bilmediği için insanlar haklı olarak isyan ediyor para almadık diye. zaten herkes milyarlarca lira aldı denilmioyor sanırsam. yani işini bilen bir iki kişi heryerde işini biliyor. balıkçılarımız uyanık insnalardır, ateş olmayan yerden duman çıkmazz. iettye bile 200 milyar verildi unutmasınlar.. 800 balıkçı teknesi motoru denizden mitinge geldi denildi ama gelen sayıda sadece biriki yüzdü, akpdende çok para aldılar... :) akplileri kandırmışlar
23.06.2013 / 11:54